Ik, en de Brugklas!

“Ik, en de Brugklas!” is een werkmap voor kinderen die binnenkort de overstap gaan maken naar de middelbare school. In deze werkmap kan door uw kind de laatste weken van groep acht en in de eerste paar weken op de middelbare school worden gewerkt.

Via de werkmap leert uw kind hoe de nieuwe school er uit ziet, welke regels er gelden en bij wie hij of zij terecht kan voor vragen. Ook wordt er gekeken hoe het is om nieuwe mensen te ontmoeten en wat er gebeurt als uw kind in een ruzie terecht komt. Verder wordt er gekeken naar hoe je het beste een agenda kan invullen, hoe je moet leren en hoe je dit goed kan plannen en zo ook goede punten kan halen. Kortom het hele proces van de middelbare school wordt bekeken en behandeld.

Deze werkmap is zo bijzonder omdat deze niet alleen vol informatie staat, maar uw kind leert om zelf uit te zoeken hoe alles werkt. Daardoor vergeet uw kind het ook niet meer. Via verschillende vragen waar een antwoord bij geschreven kan worden wordt alles duidelijk. Hierdoor wordt het minder snel vergeten, is het leuk om te doen en kan er altijd terug worden gekeken als iets later in het jaar toch niet helemaal duidelijk is op school.

Ook voor u als ouders is het fijn als uw kind met deze map werkt. Ook u leert de nieuw school beter kennen en uw kind kan zekerder in zijn of haar schoenen staan in deze kwetsbare brugklasperiode. Uw kind zal meer zelfvertrouwen krijgen en krijgt de kans om nu al een goede leer en planmethode aan te leren waar het later zeker voordeel van zal hebben.

Kortom een belangrijke en leuke map om de brugklas mee te starten. Bij de voorbeelden kunt u zien hoe de werkmap er uit ziet, hoe deze is ingedeeld en hoe verschillende werkbladen eruit zien. Via het bestel formulier kunt u de werkmap bestellen. Ik stuur u de werkmap dan zo snel mogelijk toe.

Veel succes en plezier!

Bestellen:

Wilt u in het bezit komen van een exemplaar, klik dan hieronder.

Bestel een exemplaar